Ännu mer inspiration

För att spinna vidare på de två tidigare inläggen om påskpynt (det är ju faktiskt bara en vecka kvar tills allt ska vara på plats) så kommer ytterliggare inspiration från Martha Stewart. Hon kan!


Kollage från www.marthastewart.com

Inspiration...

...det får man i allra högsta grad från fotostylisten Rebecca Thus. Fantastiskt vackert!


Foto: www.rebeccathus.com

Stiligt påskpynt

Och här kommer raka motsatsen till inlägget nedan, skört och vackert pynt från anyhow. Tyvärr är det stora ägget redan slutsålt, men resten går fortfarande att frossa i. Pyntet kostar från 19 kr.


Foto: montage från www.anyhow.se


Galet påskpynt

Det här härliga påskpyntet finns att köpa hos Lagerhaus, från 19 kr. Äggvästarna (som kokas fast på ägget) liksom luvan är rätt sköna prylar.

Foto: www.lagerhaus.se

Himla...

...är ett märke jag ofta glömmer bort. Här visar jag bara ett axplock av deras vårkollektion. Himla säljs bl a på designonline.se men har även precis öppnat en butik i Sickla köpkvarter ifall du har vägarna förbi där!


Foto: www.himla.se

Kommande ting på Tingshop

Från och med i morgon kan man köpa den här snygga, gröna dessertskålen med retrodesign hos Tingshop. Endast 59 kr/st.

Foto: www.tingshop.com

Fiffig lampa

Det är inte bara kylskåpsfronter som kan bytas ut, även lampor kan piffas upp. Titta bara på den här lampan, placera vad du vill mellan de två glasskivorna....kort, teckning eller något annat snyggt mönster från tex en matchande tapet. Lätt att byta ut och ändra stil! 495 kr hos Tingshop.


Foto: www.tingshop.com

Tråkigt kylskåp?

Då vill jag visa den här fina kylen och frysen från LG. Med LGs Trim Kit byter du frontpanelen lätt som en plätt. Du väljer själv, ett snyggt foto, favoritmönstret från marimekko eller favorittapeten.


Skärmdump från www.nordic.lge.com

Kul idé

Den här hyllan passar perfekt vid sängkanten för alla böcker o tidningar som annars brukar ligga och skräpa. Hyllan som man får vika ihop själv och heter Bender, kommer från DesignCode och säljs av roliga Frank form för 845 kr. Finns även i vit.


Foto: www.designcode.es

Sugen på nytt frukostgods?

Då vill jag tipsa om Le Creusets nya frukostkollektion. Den har samma rustika design som de övriga delarna i serien och finns i sex olika färger. Förutom att den fixar micron och diskmaskinen så tål den temperatur från -18C till +260C!


Foto: www.lecreuset.com


En frisk fläkt

Och när jag fortfarande är inne på kök så vill jag gärna passa på att tipsa om dessa fläktkåpor från Elica. Lite halvkrassa bilder men designen framgår ju klart o tydligt i alla fall.


Foto: montage från www.elica.co.uk

Kökshjälp

Det här inlägget borde såklart ha kommit i onsdags på själva våffeldagen, men men...nu kommer det här istället. Du har väl inte missat Kitchen Aids nya våffeljärn, i lika stilig retrodesign som hela serien. Finns hos Bagaren & Kocken för en smärre förmögenhet, 3995 kr. Men visst är det snyggt?!


Foto: www.bagarenochkocken.se

Juicy

Sagaform presenterar sina nya serie Juicy som innehåller dessertskålar, tårtfat, tillbringare, små glas och så glasen som visas nedan (stora glas), 4-pack kostar 199 kr. De påminner rätt mycket om Boda Novas Joy och lite, lite om Blossom. Perfekta saftglas till sommaren, vilka är dina favoriter?


Skärmdump från www.sagaform.com

Vi blickar framåt

Och rätt så långt fram i tiden faktiskt. För även om vi de här dagarna suktar efter vårens grönska och sommarens varma dagar så kan vi redan nu spana in höstens möbel- och inredningstrender. Här nedan visas de senaste rönen från Paris stora inredningsmässa Maison&Objet och det verkar vara afrikanskinspirerat, industridesign, fransk romantik, citrusfärger och blommor som gäller!

 Foto: kollage från www.pointclickhome.com

Vill du trampa på en uggla?

De här coola mattorna kan man hitta på Base 212 och kostar från 199 dkr. Alla mattor finns i svart, grönt och grått. Gillar skarpt det stora lövet!

Foto: montage från www.base212.dk

Kunde inte låta bli...

...att visa någonting vackert att hänga i riset! Kommer också från Villeroy & Boch. Kostar från 55 kr - 139 kr.


Foto: montage från eshop.villeroy-boch.com/se

Villeroy & Boch

Det är hög tid att tänka på påskpynt och man måste köpa minst en ny sak varje år. Villeroy & Boch har en egen påskmarknad där man bland annat kan hitta dom här söta tupparna. Kostar 159 kr eller 219 kr beroende på storlek.


Foto: montage från eshop.villeroy-boch.com/se

PS:

Nu är den här, IKEAs nya PS-kollektion! 20 utvalda formgivare har skapat över 70 nya produkter, bra jobbat! Här visas ett litet axplock av den hyllade serien. Priserna är som följer: Bordet Kvarnsten, 1695 kr, golvuret Pendel, 1495 kr, väggdekorationen Mikkel, 729 kr, tallrik/mugg/skål Krog, 99 kr, skålen Bunke, 249 kr, bordslampan Svarva, 995 kr och vasen Brunn, 129 kr.


Foto: montage från www.ikea.com/se

Virr varr

Precis så heter Sigvard Bernadottes berömda mönster som nu också finns på väskor, påslakan och grytlappar. Riktigt snyggt, I like! Väskan som dessutom är miljövänlig finns att köpa hos Swedish details för €42, påslakansetet och grytlapparna kommer från Förr och kostar 1475 kr och 249kr resp.


Foto: montage från www.forr.se och www.swedishdetails.com

IHMEMAA...

... är namnet på Sanna Annukkas senaste alster designat för Marimekko. Underbara färger som ligger helt rätt i tiden! Kostar £129 hos Functionalley.

Foto: www.functionally.com

Vårstäda miljövänligt

Nu börjar solen titta fram allt oftare och därmed börjar smuts och damm synas allt tydligare. Varför inte vårstäda miljövänligt? Cosas säljer rengöringsmedel/köksrengöring som är helt fritt från giftiga tillsatser och flaskorna är biologiskt nedbrytbara. Kostar 125 kr/ liter och 89 kr/ 0,5 liter resp.


Foto: www.cosas.se

Rörstrandsdekor

Så är väggtallrikarna på frammarsch! De här kommer från Cosas är faktiskt stickers, lätthäftande och är därmed lätta att flytta runt och lämnar inga spår. Bara 59 kr/st.


Foto: www.cosas.se

Öppna eldar

Här kommer tre snygga eldar där den personliga favoriten är Iittalas (uppe till vänster) som är nätt 43x18x38 cm och kan därmed placeras på byrå, sideboard och bord om man vill pimpa dukningen (8 990 kr på grantrum.se). Detsamma gäller Ponton (längst ner) som är 30 cm i diameter och 40 cm hög (6 450 kr på pid.se). Till höger är en mer rejäl pjäs, Vauni Globe är namnet och storleken, ca 60x60x60 cm med integrerad reglering av värmeeffekt (och kostar därefter, 39 900 kr (pid.se)).


Foto: montage från www.pid.se och www.grantrum.se

Anness design...

...hittar ni nu på signerat.se! Nedan ser ni två av hennes alster. Kostar från 165 kr beroende på storlek.

'
Foto: www.signerat.se

Tre i rad

Här är tre saker jag önskar fanns i mitt kök just nu. Alla tre supersnygga såklart! Först ut är Vitalis VMF ångkokare för att tillaga god och nyttig mat såsom fisk och grönsaker (1695 kr på frapp.se). Nr 2 är Gaggia Platinum Vision som är en helautomatisk maskin, gör allt från malning till bryggning med några få knapptryckningar (12995 kr på lagamati.se). Nr 3 är Kenwoodmaskinen som i mina ögon är den snyggaste hushållsassistenten på marknaden just nu, kostar visserligen 7500 kr, också på Lagamati men så sägs ju att den håller livet ut.


Foto: montage från www.frapp.se, www.livingcomfort.com, www.electricshopping.com

Cooltype

Coolinvent har uppfunnit serien cooltype som håller dryck och smör kallt i flera timmar i rumstemperatur. Bra för långa frukostar. Tillbringaren påstås kunna hålla drycken kall i bastun upp til 1½ timme. Smart idé! Produkterna finns i svart och ljusgrått, asken kostar ca 139 kr, kanna och tillbringare ca 199 kr/st.


Foto: www.coolinvent.se

Papper i porslin

Paperboat heter serien från Sagaform där den här snygga serveringsskålen ingår. Stilren form och snygga serveringsbestick i teak!


Foto: www.sagaform.se

Fjäril vingad

Ylva Olsson heter designern bakom skålen med den här vackra formen. Visst känns det att man börjar längta efter jordgubbssäsongen när man ser den här bilden? Kostar 279 kr på Duka.


Foto: www.sagaform.se

Heirloom

De här möblerna är ju helt underbara! Hade jag bara varit aningen mindre hade jag köpt dem till mig själv. Spana in Heirloom ifall du vill se mer fina möbler till barnkammaren.


Foto: www.obik.se/heirloom

Earth hour

Du släcker väl ner (som resten av världen) den 28:e mars, 20:30-21:30?! Arla visar sitt fulla stöd genom att ändra utseendet på mjölkförpackningen. Jag tycker själv att det är riktigt snygg, varför inte behålla den här designen?


Foto: www.lovelypackage.com

Picknick

Så är han tillbaka igen Klaus Rath, ni vet han som gjorde den berömda Stelton-brödpåsen. Den här gången har han designat picknick-korgen Shopnic. Korgen rymmer 15 liter och som ni kan se på bilden nedan så går den att vika ihop och med en hjälp av en fjäder så vecklas den ut med ett litet knyck. Förutom detta så kan det även nämnas att tyget är tvättbart, så ut i picknicka!


Foto: www.stelton.com

Är du en pärlfantast?

Då är det här grytunderlägget för dig. Genom att forma halsbandet på olika sätt kan tre olika underlägg skapas. Fiffigt och snyggt. Tänk att få lägga fram ett sådant nästa gång du bjuder på middag! Säljs på Designista för 540 kr.


Foto www.designista.se

Lantis?

Och är du en riktig lantis så är Countrystyle platsen där du bör handla. Här finns det mesta för att få till den äkta lantliga stilen, prylar till köket såväl som till trädgård och däremellan deltaljinredning till badrummet.


Foto: www.countrystyle.se

Klassiskt franskt eller New England?

PAR COURRIER är en relativt nyöppnad webshop (våren 2008) med vackra ting som visar tidlös inredning med historiska vingslag. Här finns massor av inspiration för alla som gillar Countrystyle, New England, inredning med fransk eller belgisk touch.


fotomontage från www.parcourrier.se

Vår hos ferm LIVING

Här kommer tips från ferm LIVINGS nya vår- och sommarkollektion. Sköna färger & läckra mönster! ferm-LIVINGs prylar finns att köpa på bland annat Designonline.


Foto: www.ferm-living.com

Time for tea?

Spana in de stilfulla tekopparna från Anna Kraitz. Enkel design med ursnyggt öra! 395 kr på Designista.


Foto: www.designista.se

Baka med maskindelar

Lite tysk design  för dig som bakar med stil. De här bakformarna ingår i en serie, Tools You Bake. Två designers kikade in på ett lager i en tysk metallverkstad och fann gamla träformar som användes som mallar till att göra kakformar i aluminium. Kan beställas från Berlinomat och kostar 25-32 euro/st.


Foto: www.toolsyoubake.de

För lite R.O.O.M i din lägenhet?

Bor du trångt och har tvingats tänka till både en och två gånger när det gäller utrymme och smart förvaring? Då kan det betala av sig nu! Elle Interiör anordnar nämligen en tävling där du ska tipsa om din smartaste lösning för t ex svårutnyttjade skrymslen. Senast 1:a april ska du ha skickat in ditt tävlingsbidrag. Lycka till!


www.elleinterior.se

Möt våren i linne

Här kommer tips på vårfräscha gardiner från Klässbols linneväveri. Eva Jemt är kvinnan bakom designen på Gryning som syns på bilden nedan. Samma färger finns även som inslag på svart varp (Skymning).
Priset är 385 kr/m.


Skärmdump från www.klassbols.se

Village-nytt

Lite design från Village hinner jag med ikväll också. Enkelt, fräscht och snyggt! Läcker dukning får man genom att använda de svarta vaserna som servettringar/hållare.


Skärmdump från www.village.se

Giarimi Design

En ny vecka står för dörren och jag smygbörjar den med att tipsa om dessa vackra champagneglas från Giarimi Design som man bland annat kan beställa från Cosas, 2-pack 695 kr.


Skärmdump från www.cosas.se

Örtagård

Och när jag ändå är i farten kan jag lika gärna passa på att tipsa om den snyggaste krukan för kryddor & örter. Herb garden heter den (om jag minns rätt) och är ljusgrå på utsidan och vit inuti, praktiskt med saxen när tillhands. Kan fyndas på Designtorget för 395 kr.


Foto från www.designtorget.se

3 i 1

På Designtorget säljs just nu den här trendiga och fyndiga pastasleven som kan användas som pastamått, pastaslev och parmesanrivare. Smart idé, snygg design och skön att hålla i.


Skärmdump från www.sagaform.com

Eilersen

I helgen är det leverantörshelg på Ekerö Möbler och suktar du efter en snygg soffa från Eilersen så finns det tillfälle att slå till, 10% i rabatt. Och handlar du för mer än 10 000 så får du förutom fri leverans och montering inom Stor-Stockholm även en Aalto-vas i vårens färger.


Skärmdump från www.ekeromobler.se

No Yes

Är du liksom jag, trött på att se Yes-flaskan på din diskbänk så finns det nu betydligt snyggare alternativ. Kolla in Cult Designs snygga diskmedelsflaska från Kubserien. Cult Design har också en riktigt rolig lekhörna där man kan testa alla olika Kubprylar i olika kombinationer (ingenting för dig som lider av beslutsångest).


Skärmdump från www.cultdesign.se

Ge blod!

Häromhelgen bakade jag choklad- och kolasnitt till min sambos förtjusning. Jag passade på att föreviga dem i den här Rörstrandsskålen från Swedish Grace som jag valde som gåva sist jag lämnade blod. Jag blev glatt överraskad, tänk att man kan få en sån fin skål, bara genom att lämna 4,5 dl blod!


Foto: minainredningstips.blogg.se

Fyra veckor kvar

Snart är påsken i antågande och vad passar inte bättre än att tipsa om Cult Designs fräscha påskpynt med 50-talsnostalgi i mönstren.


Skärmdump från www.cultdesign.se

Bland myror och får

Passar på att puffa för en mycket uppskattad julklapp jag fick från mina föräldrar förra året, Skandilock designs mysiga stolsitsar som mjukar upp Myransitsen men som även passar utmärkt på exempelvis Mios stolar Planet och Miller.


Foto: minainredningstips.blogg.se

60 år med string

I år fyller stringhyllan 60 år. Detta firas med en grymt snygg jubileumsutgåva av String Pocket som bland annat kan inhandlas på rum21.


Skärmdump från www.rum21.se

The new era of inredning...

...starts here!

RSS 2.0