Keramik känns ...

Keramik känns på g! De här skålarna kommer från danska duon Claydies, nya skålar i stilren form. Tekniken går ut på att låta glasyren rinna längs skålens vägg, vill du fascineras av drejning och glaserteknik, kolla på filmen!

www.flickr.com/.../3252177513Trädgårdsdekoration...

...i form av ägg från Cosas, fina att  ha både inne och ute. Just nu säljs dom på rea för 49 kr st.


www.cosas.se

Boktipset

Vill man att balkongens blomlådor och trädgårdens rabatter ska prunka extra mycket i sommar kanske man behöva lite inspiration och tips på vägen. Här är några av mina favoriter med innehållsrik text och fina bilder.

De bästa växterna för tomt & trädgård, 109 kr
Din trädgård, 200 kr
Botanica Rosor-encyklopedi över trädgårds- och vildrosor, ca 200 kr
Prismas stora trädgårdsbok-mer än 1000 inspirerande idéer och praktiska tips för trädgården, ca 300 krEn lördag på stan

Idag har jag sprungit in och ut i alldeles för många affärer och provhytter. Som vanligt hittar jag aldrig det jag vill ha när jag söker det...känns det igen?! Efter fyra timmar gav jag upp men kunde inte låta bli att gå förbi Hötorget på vägen hem, dom har ju som bekant alltid rea sista timmen varje dag och för 20 kr fick jag dom här fina ranunklerna!
Kolonilott på 32 kvm

Sköna Hem visar på sin hemsida ett reportage från Danmark där arkitekten Carsten Faergegaards har byggt sin kolonistuga, inte större än 32 kvm. Otroligt snyggt och nytänkande!


www.skonahem.com

Verner Panton...

...är nog mest känd för sin lampa FlowerPot. För något år sedan kom den även som trädgårdsbelysning och finns bl a att inhandlas hos Frapp. Kostar 4190 kr. Ursnygg!


www.frapp.se

Bröllopstider

Pingsthelgen närmar sig, en helg då många bröllop vankas. Martha Stewart tipsar bland mycket annat om vacker dukning till festen och ska man inte fixa bröllop själv kan tipsen likaväl fungera som inspiration till en lite festligare middag tex. Det är svårt att inte imponeras av så vackra bilder.


www.marthastewart.com

Lycka

Länge, länge har jag letat efter en ny jobb/ vardagsväska. Min gamla är så ful och nött, det har dessutom gått hål på en av ytterfickorna så det har länge varit dags att byta. Mina krav har förutom snygg design även varit att den ska vara rymlig. Dels för att få plats med min 13" laptop men också för att rymma tex mat när jag går och handlar. Och idag har det hänt! Jag ramlade över den på ETC nere vid Odengatan och kände direkt att den var min. Vilken lycka!


www.minainredningstips.blogg.se

Åh, så snygg lägenhet!

Den här fina lägenheten belägen på Kungsholmen här i Stockholm är till salu för 12 mille. Hur ska jag göra för att komma över den här nu då? 175 kvm och två terasser. Tänk om det hade varit jag som kammat hem den där miljarden...


www.whitemakleri.se

Ny hobby

Man kan aldrig ha för många hobbies. Och nu kände jag att det var dags för en ny. Resultatet från mitt första försöka syns nedan. Nu kan det bara bli bättre!Ni har väl inte missat...

...att HM har startat en HOME-avdelning?! Fräscht & fint!


shop.hm.com

Grönt är skönt

Nu har våren kommit och här i huvudstaden har det sannerligen blivit grönt den senaste veckan. Allting händer så fort, man hinner nästan inte vara med. Jag gillar när allt är sådär nygrönt, precis när knopparna har brustit. Grönt är ju också fint i inredning och marimekko har många fina tyger i den gröna nyansen. De här kan man köpa på lite olika ställen, tex Förr. Från 295 kr/m.


www.forr.se

New York-inspirerad lägenhet

Bo Bedres hemsida kan man sukta och flukta. Där finns bl a ett reportage om en 28-åring som totalrenoverat (eller byggt upp är kanske mer rätt) en lägenhet från scratch. Riktigt fina bilder, jag skulle kunna flytta imorgon!


bobedre.dk

Romofabrics...

...grundades i Nottinghamshire 1902. Många år på nacken med andra ord. Romofabrics gör excklusiva möbeltyger och tapeter. Tyvärr verkar det endast finnas en återförsäljare i Sverige, i Göteborg. Så de flesta av oss får därmed nuta av och finna inspiration i bilderna nedan.LOB

LOB Design startade sitt företag 2002. De tillverkar accessoarer för hemmet och produkter till det dukade bordet i modern skandinavisk design. Här visar jag två munblåsta vaser. Finns i flertalet färger och kostar 490 kr.


www.lobdesign.se

RSS 2.0