Samskot

För att spinna vidare på mitt tidigare inlägg om Midsommartips kommer här ett tips på ett mycket roligt snapsglas från isländskan Marý. Ett snapsglas för två eller fem personer, tänkt att fungera som isbrytare på en fest, få alla att komma närmare varann både fysiskt och psykiskt. Kul idé!


www.mary.is

Bagalight

Surfade in på flow Independent Designers och hittade den här coola och miljövänliga lampan designad av Cameron Fry. Vi gillar när kreativiteten rockar loss! Kostar ca $28.


www.designflowid.com

Artgeist

Jag vill passa på att tipsa om det här företaget som förutom att göra foto-tavlor och vanliga tavlor även gör väggtatueringar. Och det kanske känns lite uttjatat med wallstickers men här kan du göra din egen text, vilket passar yppans nu när det är trendigt med bokstäver och meningar överallt i inredningar. Man får välja storlek, typsnitt, färg, om man vill ha det på en glasskiva osv. Hur fiffigt som helst!


new.artgeist.com

Manzana...

... är ett märke på trädgårdsinredning jag ganska nyligen har upptäckt. Massor av fina krukor och dekorationer i betong och glas för utomhusbruk. Återförsäljare i din stad hittar du här.


www.manzana.se

Midsommartips

Ja, nu är det ju närmare två månader kvar till självaste midsommarhelgen men det är aldrig för tidigt att tipsa om lite smått & gott att piffa till bordet med. Nedan ser ni två tips som kommer från Designtorget. Roligt med snapsviseservetter, ibland kommer man ju inte ens på dom kändaste visorna när man väl sätts på prov. Snapsglasen till servetterna blir en bra kombination. Glasen kostar 595 kr för 4-pack, servetterna kostar 55 kr för 20-pack.


www.designtorget.se

Kitchig parasoll

Det här är något för den som vill poppa till trädgården i sommar. Parasollen Las Vegas från Da Core har inbyggd LED-belysning i parasollspröten, perfekt för barbecue-festen som håller på till långt in på natten. Kostar 1998 kr.


www.dacore.dk

Gillar du blommigt?

Då ligger du helt rätt i tiden. Blommigt är grejen nu i vår, i alla fall om man ska tro tipsen från Living etc. Härligt med mycket färg nu när våren är här!


www.livingetc.com

Lyxa till det i sommar

Nirvana daybed är en något för den som vill fixa till det där lilla extra i trädgården i sommar. Otroligt snygg! Gjord av polyrotting vilket gör att den kan stå ute i ur och skur. Finns att köpa bl a på Ute&Inne för 22 990 kr.


www.lamplagret.jetshop.se

Äntligen!

Nu (fr.o.m. 31:a mars) kan man köpa Himlas fina inredningsprylar på Cervera!


www.himla.se

Sommarfräscht

Strawberries heter den här serien som kommer från Cult Design. Fint att duka med nu när våren är här och faktiskt snart sommaren också. Nu ser vi fram emot en varm och skön helg här i Stockholm!


www.cultdesign.se

Utemöbler

IKEA har kommit med en hel del nyheter på sista tiden. Bland annat den snygga serien ARHOLMA som erbjuder den här läckra solsängen.

www.ikea.se

Marimekko

Det här är ju egentligen inte inredning men väl design. Jag är svag för marimekko och kanske är det dags att inhandla en ny handväska, men kan ju inte annat än bli sugen när man ser de här tygerna. Kostar 495-525 kr.


www.4her.nu

Kudde med sökmotor

Det här var ju faktiskt en ganska rolig idé! Kuddfodral med tryck baserat på Googles toppsökningar. En kudde varje år sedan 2005. Det är limited edition, varje kudde är numrerad och signerad. Kostar $120 och finns att köpa på Elodie Blanchard ElasticCo.


www.elasticco.com

Sugen på att fixa fint i trädgården?

Då kanske någon av dom här trädgårdssofforna kan vara lite inspiration. Priset inspirerar tyvärr inte lika mycket, från $613 ända upp till $6000!!!


www.elledecor.com

Varför har jag blått golv på toaletten?

Jag ska väl erkänna att jag aldrig varit något större fan av färgen rosa, men just i inredning så gillar jag det. Och det är när jag ser nyheterna Båven i rosa från IKEA som jag suckar djupt inombords, för jag har blått kaklat toagolv och det passar ju mindre bra till den fina mattan och handduken. Så det blir som vanligt att hålla sig till vitt.


www.ikea.se

Mina kryddväxter vissnar alltid...

...men nu ser jag att räddningen finns! Den heter Herb Savor och kommer från Designtorget. En snygg låda som passar i kylskåpsdörren med ett inbyggt litet durkslag. Kostar 295 kr.


www.designtorget.se

Fint på diskbänken

De här färgglada trasorna kan man köpa hos Cosas för 59 kr/st. Just dom här är 100% bomull, men det finns även liknande trasor i stickad svenskt lin. Piffar till i köket!


www.cosas.se


Med enkla medel

Blomsterpassion inspirerar till 1000! Titta så fint man kan göra med några glasflaskor och lite snören. Vill du veta hur man gör hela arrangemanget kan du klicka här.


www.blomsterpassion.se

Ögongodis

Sia står för dom här fina bilderna. Någonting vackert att vila ögonen på!


www.sia-homefashion.com

Pelargoner är inne ute...

...och helst ska det vara en hel drös på så liten yta som möjligt :). Vilka är det som gäller i vår, har vi några trendspanare där ute? Bilderna visar från vänster till höger, uppifrån och ner Susan Paine, Mårbacka, Engelska pelargoner, Black Velvet, Patricia Andrea och Sinbar-sticklingar.

www.odla.nu

Trädgårdsinspiration

Här i Stockholm har vädret varit helt underbart de senaste dagarna, det känns verkligen som att vi går åt rätt håll. Sol och värme är precis vad som behövs just nu! Dags att ägna en tanke åt trädgården och balkongen, kanske köpa någonting nytt. De här tipsen kommer alla från Serholt och kostar som följer, stenhjärtan 129 kr (30 cm), 99 kr (25 cm), 79 kr (20 cm); stenskål 149 kr (29 cm); stenljuslykta  39 kr (11 cm), handduk 69 kr.


www.village.se

Häng tvätt med stil

I de södra delarna av vårt avlånga land kan man snart hänga ut tvätten på tork i trädgården. Och varför inte passa på att göra det lite snyggare. Det blir i alla fall lite roligare med dom här fina klädnyporna från made in design till vänster (£13.89 för 6 st) och rice uppe till höger (12 st för 45 kr hos Elsas hem). Svalorna längst ner till höger finns på STCKHM, 139 kr för 25 st .


montage från www.madeindesign.se, www.elsashem.se, www.stockhome.se

Sprang in ...

...en sväng på Åhléns idag och i farten la jag märke till de här fina ljuslyktorna från Sagaform. De har säkert funnits länge men jag tror aldrig att jag sett dem tidigare. Färgerna tillsammans är urmysiga, jag gillar nog mest den med gult upptill och rosa nertill. Stor kostar 199 kr och liten 110 kr (om jag minns rätt).

kollage från www.pointclickhome.com

Grilla med stil

Det finns många bärbara grillar nuförtiden men jag tror att den här hör till kategorin "Snyggaste bärbara grill". I alla fall så här långt, vi får väl se vad som dyker upp i butikerna frammåt sommaren. Förutom snygg design så är den lätt att fälla ihop och lätt att bära med sig (till skillnad från diverse klotgrillar). Den här kan man köpa på A+R Store för $43.


www.aplusrstore.com

JosephJoseph

2002 bildades JosephJoseph av just tvillingbröderna Antony och Richard Joseph. Köksprylar är deras specilatet med fokus på smart förvaring. Perfekt kombination! Finns att köpa bl a på STCKHM på Kungsgatan i Stockholm.


www.josephjoseph.com

Tine K Home

Tine K har hållt på med inredning sedan hon var 12 och hon är grym! För er som missat henne, kolla in hennes katalog. Hennes prylar går att hitta lite varstans i Sverige men också på nätet.


www.tinekhome.dk

Påskdekoration

Ja, det har ju varit en del påskpyntinlägg sedan bloggen startades för dryga månaden sen. Men när jag såg dom här fina skålarna på Ellos så kände jag att jag ville visa dom också. Hoppas att ni inte blir uttråkade! Kostar 179 kr och finns även i vitt.


www.ellos.se

4 för 3

Det kanske är dags att slå till på MIKMAKs tjusiga kuddar? Nu är det nämligen vårerbjudande köp 4 betala för 3. Snygga färger som piffar upp såväl soffan som sängen nu när det börjar vara vår!

www.mikmak.se    

Poppytalkhandmade...

...är en street market där man kan köpa hantverk från alla världens hörn (säger dom själva, fast i verkligeheten är det främst från USA). De här vacka tavlorna från the paper apartment kostar $28 resp. $20. Ett riktigt fynd!

www.poppytalkhandmade.com

Berså

Jag gillar verkligen Stig Lindbergs Berså. Jag har också insett att servisen aldrig kommer att bli min (jag har en tendens att prioritera annat), men man blir ju överlycklig när man ser att det finns andra lösningar. KILA design heter Cecilia Claessons företag som tillverkar smycken av svenskt och nordiskt porslin, finns hur mycket som helst att välja på. Visst är det snyggt?


www.gustavsbergsporslinsfabrik.se, www.kila.nu

Inspiration för alla som älskar blommor

Blomsterpassion.se är en blogg för alla som gillar blommor och blomsterarrangemang. Kika in där, bli hänförd och lär dig göra det vackra ägget här nedan på bara några minuter!

www.blomsterpassion.se

Släppa in eller stänga ute?

Visst är det härligt nu när solen har börjat vara framme lite oftare och vi känner att våren annalkas? Ibland känner man dock att solen är lite för solig och då passar det bra med sådana här rullgardiner, som bara släpper in en del ljus. Jag tycker det känns så tråkigt med mörkläggande rullgardiner, jag gillar ju ljuset därför tipsar jag om dom här fina gardinerna från Mairo. Kan köpas på Frapp, från 389 kr/st beroende på storlek.


www.frapp.se

Fika i trädgården?

De här härliga bakelserna, som trädgårdspynt, är nästan raka motsatsen till mitt tidigare tips om zink-krukor från Granit. Men varför inte bryta av med något helt galet? De ser ju förföriskt goda ut. Finns att köpa på Sagolikt gott för 249 kr.


Foto: www.sagoliktgott.se

Rice

Man blir glad när man scrollar igenom italienska Rices kollektion. Färgsprakande och glatt! Tänk om man alltid kunde ha så fina disktrasor i köket som nere till vänster, det vore väl något. Prylarna finns att köpa på Broarne och kostar som följer: korgarna kostar 365 kr/st, citruspressar 59 kr/st, disktrasor 12-pack 75 kr, muggar 6-pack 210 kr.


Foto: www.broarne.se

Granit

Sprang som allra hastigast förbi Granit igår och såg dom här krukorna. Zink är onekligen snyggt och stilrent. Kanske något att satsa på till vårens balkong eller trädgård? Kostar 49-269 kr beroende på form och storlek.


Foto: www.granit.com

Miljötänk, I like

Wilma & friends tänker på vår miljö. Förutom att deras sortiment har en mijlövänlig profil så stödjer dom även Naturskyddsföreningen och WWF. De här fräsiga gummikorgarna återvunna av bildäck har ju varit på tapeten ett tag, men jag gillar dom och vill visa dom för er också. Stor korg kostar 495 kr och mellanstorleken (tidningskorgen) 385 kr.


Foto: www.wilmaandfriends.se

Lexington sviker aldrig

Lexington lyckas alltid med att få fram det rena & fräscha. Det här är lite smått & gott från deras vårnyheter. Hittar tyvärr inga priser men finns att köpa på bl a Vita Hem.


Foto: www.vitahem.se

Love seat

Miljötänkarna Ercol, producerar nu dom här stiliga möblerna med 50-tals-design. Soffan som har fått namnet Love seat skulle gärna få hälsa på mig, fast eftersom jag bor på rätt få kvadratmeter just nu så får vi spara besöket till lite senare. Prylarna kostar som följer: middagsbordet £875, stol £275, Love seat £625, satsbord £525.


Foto: www.ercol.com



Sanderson...

...har väldigt många stilfulla tyger. Här nedan visas några, och jag gillar verkligen Dandelion Clocks längst upp till vänster, £29/ meter. Dandelion Clocks finns även som tapet, häftigt!


Foto: www.sandersonfabrics.co.uk

Djur, djur, djur...

Ja, det är ju djur som gäller nu. Så gillar man inte fåglar kan man lika gärna satsa på hästar. Dom här sängkläderna har Susanne Scherjning designat. Kostar från 700 DKK och kan inhandlas på danska Rikki Tikki shop.


Foto: www.rikkitikkishop.dk

Fyndigt?!

Andreas Fabian är mannen bakom designen på dom här två faten. Två likadana fat i helt olika stil, coola som 17! Kostar £109-125, och när det gäller spadhantaget så går det att få som nytt eller vintage.


Foto: www.andreasfabian.eu

Frank tar verkligen form

Kolla in dom här nyheterna från Frank form! Tidningsstället Random är riktigt fiffigt där varje tidning kan hängas på en egen ribba (1295 kr), klockan med utåtstående siffror ger cool 3D-effekt (795 kr) och de härliga hustomtarna från italienska Covo (645 kr/st).


Foto: www.frankform.se

Alla fåglar kommit ren...

Fåglar har verkligen varit "grejen" den här våren. Överallt i inredningsväg har vi sett dom, och nu kommer dom även som lampor. Den här duvan, designad av Ed Carpenter, klämmer man fast på medföljande pinne men den fixar även att bara stå på plant underlag. Kostar £59 hos thorsten van elten shop.


Foto: www.thorstenvanelten.com

Duka vårligt

Från Neiman Marcus kommer den här fina servisen med tilltalande färger såhär års. Passar förutom till påskdukningen även bra till vår- och sommarfesten! Från $80.


Foto: www.neimanmarcus.com


Vårkänslor

Hela veckan har varit underbar, i alla fall vädermässigt ;). Men visst känns det att den snart är på väg, våren alltså. Dags att börja ta tag i rabatterna snart, eller i alla fall fundera vad som ska planteras. Här är några inspirerande bilder från Better Homes and Gardens.


Foto: www.bhg.com

Treriksröset vs. TV-antenn på bordet

Miss Hjärteströare (alias Malin Jansson) har designat en hel hjärtan i sitt liv misstänker jag. Här nedan med motiv som kallas Treriksröset och TV-antenn, men det finns betydligt fler. Kostar ca 265 kr och kan antingen köpas i Malins webshop eller tex hos Cosas (storlek 8x6x h 5 cm).


Foto: www.cosas.se

Jag längtar efter regn

Ja, du kanske tror att jag är lite knäpp. Nu när våren äntligen har kommit till oss med både värme och solsken. Men när jag ser dom här bilderna från Dornbrachts badrumsserie så kan jag inte låta bli att sukta efter "regnfallet". Tänk vilken lyx i badrummet, och snyggare inredning får man leta efter!


Foto: www.dornbracht.com/en/

Det funkar med bandsågen

Jo, uppenbarligen så kan man göra riktigt snyggt designade möbler med bara en bandsåg och lite färg. I alla fall så lyckas Jens Fager med det här på ett alldeles ypperligt sätt. Det lilla gröna sideboardet är det allra senaste tillskottet i serien Raw. Stolen kostar 7500 kr, ljusstaken 1495 kr och loungestolen 9800 kr. Som fått! Det lilla bordet verkar ännu inte vara prissatt, riktigt nytt med andra ord.


Foto: www.rum21.se

RSS 2.0